Wat is LPG?

LPG staat voor vloeibaar petroleumgas. Het wordt wel LP gas genoemd. Deze is samengesteld uit vluchtige elementen. Deze elementen omvatten propaan en butaan. Dit zijn brandbare koolwaterstof brandstofgassen. LPG tanks worden gebruikt in veel industrieën die betrekking hebben op verwarming voor douches, kookfornuizen, voertuigen en nog veel meer. LPG wordt gewonnen uit aardolie en aardgas, en wordt beschouwd als een niet-hernieuwbare energiebron. LPG staat ook bekend als milieuvriendelijk en een haalbare optie als alternatief voor traditionele brandstof voor auto’s. Er komt een zeer minimaal niveau van koolstofdioxide vrij en het heeft een laag besmettingsrisico. LPG’s worden opgeslagen in verschillende soorten en maten tanks. Al die tanks hebben hetzelfde doel, namelijk het opslaan van LPG.

 

Is het veilig om LPG te gebruiken?

LPG heeft een zeer geringe ontvlambaarheid. LPG is vrij veilig om te gebruiken als je de veiligheidsprotocollen volgt. Je kunt er zeker van zijn dat je niets ergs zal overkomen, aangezien LPG wordt gebruikt in eenvoudige dingen zoals kookfornuizen. Houd er rekening mee dat LPG’s behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn als je niet voorzichtig bent. Pas als je deze veiligheidsprotocollen voor LPG-tanks overtreedt, loop je gevaar. Wanneer je een LPG-tank aanschaft bij een LPG service, zullen zij verantwoordelijk zijn om je te informeren over de veiligheidsprocedures. Zorg ervoor dat je naar een service gaat die is geclassificeerd als een gekwalificeerde LPG verwerker. Een gekwalificeerde LPG service levert je de beste en meest beveiligde LPG tanks.

 

Tips om LPG-tanks veilig te houden

Zorg ervoor dat je altijd de veiligheidsprotocollen volgt om ongewenste ongelukken te voorkomen. Houd LPG tanks altijd uit de buurt van aanstekers en open vuur. LPG tanks zijn behoorlijk brandbaar als er een gaslek in het spel is. Controleer daarom ook altijd LPG tanks op lekkages en compromissen. Vergeet ook niet de kleppen te controleren die als toegangspoort tot de tank dienen, aangezien gaslekkage ertoe kan leiden dat het lekkende gas ontbrandt en explodeert. Je moet ook nooduitrusting zoals brandblussers voorbereiden die je kunnen helpen in het geval van ongevallen. Plaats deze voorzorgsmaatregelen echter niet te dicht bij LPG tanks. Andere bronnen van LPG ontsteking zijn mobiele telefoons, camera’s en sigaretten.

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over LPG? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.